Gecertificeerd Aluminium laswerk

Welldone houdt zich dagelijks bezig met gecertificeerde Aluminium laswerkzaamheden.

Het materiaal Aluminium kent een veelzijdig toepassingsgebied en heeft een plaats verworven in bijna alle (industriële) sectoren. De toename van het gebruik van aluminium komt door de technische eigenschappen en vooral door de duurzaamheid van het materiaal. Aluminium wordt gekenmerkt door een hoog ontwikkelingstempo, waarin diverse verbindingstechnieken en lassen in het bijzonder veelal een belangrijke functie vervullen.

Aluminium is een licht en vooral naar verhouding sterk materiaal voor constructie toepassingen. Het zijn de Mg, Mn, Si en Zn gelegeerde soorten die wij hiervoor gebruiken. Deze soorten zijn zeer goed bestand tegen weersinvloeden, eventuele corrosie door zeewater en een groot aantal oxiderende zuren. De mate van corrosievastheid hangt af van de legering die wij kiezen. Voor aluminium lassen zijn er ten aanzien van staal ook een aantal beperkingen. De mechanische eigenschappen zijn wat lager en het materiaal heeft ook een lagere elasticiteitsmodulus dan staal, wat relatief ongunstig is voor de stijfheid van de constructie. Door het goede gebruik van extrusieprofielen met een aantal verstijvingen kan aan dit bezwaar tegemoet worden gekomen. Het is nu mogelijk om 50% lichter te construeren met aluminium dan met staal.

Wilt u meer informatie ontvangen over aluminium lassen? Of wilt u gebruikmaken van onze diensten? Neem dan hier contact met ons op.

LEES VERDER